Sims 3 sloom/traag

Hier kan je technische vragen stellen.
Tompoes
Gebruiker
Berichten: 17
Lid geworden op: 24 Nov 2014, 11:26
Contact:

Sims 3 sloom/traag

Berichtdoor Tompoes » 11 Mar 2018, 13:10

Heyhey,

Ik heb sinds kort een nieuwe laptop en ook hier heb ik weer Sims 3 geïnstalleerd. Alleen nu heb ik het idee dat hij op mijn nieuwe laptop veel trager loopt dan op mijn oude. Nu heb ik al minder uitbreidingen en min. aantal aan downloads, maar alsnog loopt het spel niet soepel als ik hem naar 3 versnel. De grafische instellingen heb ik ook allemaal vrij laag staan. Is dit op te lossen en hoe?

Code: Selecteer alles

------------------
System Information
------------------
      Time of this report: 3/11/2018, 13:05:40
             Machine name: LAPTOP-CF5OLEK7
               Machine Id: {B0AEFCB9-7B91-499C-A132-00044AD292DF}
         Operating System: Windows 10 Home 64-bit (10.0, Build 14393) (14393.rs1_release.180209-1727)
                 Language: Dutch (Regional Setting: Dutch)
      System Manufacturer: HP
             System Model: HP Pavilion Laptop 14-bf0xx
                     BIOS: F.03
                Processor: Intel(R) Core(TM) i5-7200U CPU @ 2.50GHz (4 CPUs), ~2.7GHz
                   Memory: 8192MB RAM
      Available OS Memory: 8108MB RAM
                Page File: 3628MB used, 5759MB available
              Windows Dir: C:\windows
          DirectX Version: DirectX 12
      DX Setup Parameters: Not found
         User DPI Setting: Using System DPI
       System DPI Setting: 144 DPI (150 percent)
          DWM DPI Scaling: UnKnown
                 Miracast: Available, with HDCP
Microsoft Graphics Hybrid: Supported
           DxDiag Version: 10.00.14393.0000 64bit Unicode

------------
DxDiag Notes
------------
      Display Tab 1: No problems found.
      Display Tab 2: No problems found.
        Sound Tab 1: No problems found.
          Input Tab: No problems found.

--------------------
DirectX Debug Levels
--------------------
Direct3D:    0/4 (retail)
DirectDraw:  0/4 (retail)
DirectInput: 0/5 (retail)
DirectMusic: 0/5 (retail)
DirectPlay:  0/9 (retail)
DirectSound: 0/5 (retail)
DirectShow:  0/6 (retail)

---------------
Display Devices
---------------
          Card name: Intel(R) HD Graphics 620
       Manufacturer: Intel Corporation
          Chip type: Intel(R) HD Graphics Family
           DAC type: Internal
           
           
Gebruikersavatar
tarac
Forumbeheerder
Berichten: 4049
Lid geworden op: 15 Nov 2014, 23:06
Contact:

Re: Sims 3 sloom/traag

Berichtdoor tarac » 11 Mar 2018, 14:02

Waarschijnlijk had je oude computer een betere grafische kaart.
De Intel HD Graphics in je nieuwe laptop is beslist geen "geweldenaar" voor het spelen van wat zwaardere spellen zoals de Sims 3.
Waarschijnlijk gaat het beter met de Sims 4
Tompoes
Gebruiker
Berichten: 17
Lid geworden op: 24 Nov 2014, 11:26
Contact:

Re: Sims 3 sloom/traag

Berichtdoor Tompoes » 11 Mar 2018, 14:40

Maar ik heb een Nvidia 940MX op mijn nieuwe laptop. Ik gok dat het er aan ligt dat hij niet herkent wordt door Sims 3 omdat hij wat nieuwer is.
Gebruikersavatar
tarac
Forumbeheerder
Berichten: 4049
Lid geworden op: 15 Nov 2014, 23:06
Contact:

Re: Sims 3 sloom/traag

Berichtdoor tarac » 11 Mar 2018, 15:12

Tompoes schreef:Maar ik heb een Nvidia 940MX op mijn nieuwe laptop. Ik gok dat het er aan ligt dat hij niet herkent wordt door Sims 3 omdat hij wat nieuwer is.


Voglens je dxdiag heb je een Intel, maar als jij zegt dat er ook een Nvidia op zit, dan heb je Switchable Graphics.

Klik met rechts op een open plek op je bureaublad
In het popup venster van Nvidia Configuratiescherm
Kies 3D instellingen beheren
Kies Programma instellingen
Zoek het startbestand van de Sims 3 (TS3.exe) en stel in dat dit voortaan met de Nvidia geopend wordt.

Om het even uit te testen:
Klik met rechts op het icoontje van de Sims 3 op je bureaublad
Kies uitvoeren met krachtige Nvidia preocessor
Kijk of het dan beter gaat.
Tompoes
Gebruiker
Berichten: 17
Lid geworden op: 24 Nov 2014, 11:26
Contact:

Re: Sims 3 sloom/traag

Berichtdoor Tompoes » 11 Mar 2018, 15:16

Dankjewel! Ga ik dat eens proberen. Toen ik het spel voor het eerst opstartte gaf hij ook aan dat de videokaart niet herkent kon worden.

Terug naar “Sims 3 - Technisch”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast