Pagina 1 van 1

Reactietopic- Wereld maken

Geplaatst: 21 Aug 2015, 11:39
door tiktokchick
Bee schreef:
tiktokchick schreef:Een grote save veroorzaakt normaal gesproken geen problemen in sims-games, Dat is meer een Skyrim ding.
Als je een groot sims3pack hebt dan betekent het meestal dat er veel objecten zijn of dat het een groot kavel is.

Trouwens, als je een stad wil bouwen dan raad ik je aan om CAW (Create A World) te downloaden.


Ja Tiktok ... we wachten nog op (het vervolg van) jouw handleiding ... :normalelach:

Het moeilijke van die handleiding is dat er zoveel functies zijn van CAW dat je het het beste kan uitleggen met een filmpje, microfoon en al.
Maar ja, helaas heb ik geen microfoon, en ik kan dus alleen maar fiks wat screenshots nemen en flink wat bewerken.

Ik moet echt eens een keer Skyrim met rust laten en weer verder gaan met handleidingen. (Ik moet ook nog 2/3 delen maken voor een Engelse handleiding over converten *slik*)

Trouwens, Wat zouden jullie vinden van een (sims 2) handleiding over objecten maken?

EDIT: Ik ben even verder gegaan met de CAW handleiding.

Re: Reactietopic- Wereld maken

Geplaatst: 21 Aug 2015, 12:20
door Bee
tiktokchick schreef:EDIT: Ik ben even verder gegaan met de CAW handleiding.


Het lijkt me ook echt een onuitputtelijk iets om daar een heel complete handleiding voor te schrijven. Ieder onderdeel kan weer helemaal uitgeplozen worden en toegespitst op bijzonderheden. Ik wil me ook al vanaf het begin gaan verdiepen in CAW dus vind het hartstikke leuk dat je hier een handleiding voor schrijft! Zelf heb ik nog steeds geen goed werkende CAW op mijn PC dus weet ook niet of mijn PC het aankan.

Ik zou me een beetje op de hoofdpunten richten van CAW, zodat je de basistechnieken zoveel mogelijk behandelt. Een soort van 'geraamte' hoe je het best kunt beginnen. De ondergrond/terrein, het plaatsen van wegen, water, gebouwen, woningen, etc. Anders wordt het voor jou ook ondoenlijk. Ik vind het erg leuk!

(EDIT: berichtjes verplaatst)

Reactietopic- Wereld maken

Geplaatst: 21 Aug 2015, 12:25
door tiktokchick
Plaats hier alle vragen, reacties, tips of andere dingen die over de handleiding of CAW gaan.

viewtopic.php?f=51&t=893

Re: Reactietopic- Wereld maken

Geplaatst: 15 Apr 2016, 16:08
door ellemich1
Als ik het land wil vormgeven en een zee wil maken wordt het water niet blauw maar blijft het groene gras er onder liggen het land blijft gewoon vierkant

CAW water

Geplaatst: 16 Apr 2016, 12:24
door ellemich1
Telkens bij het maken van een wereld als ik een rivier of zee wil maken gebeurt er dit en wordt het water niet blauw en het land blijft gewoon vierkant
wat doe ik fout?

Afbeelding

Re: CAW water

Geplaatst: 16 Apr 2016, 14:42
door Bee
ellemich1 schreef:Telkens bij het maken van een wereld als ik een rivier of zee wil maken gebeurt er dit en wordt het water niet blauw en het land blijft gewoon vierkant
wat doe ik fout?


Ik heb je berichtje even verplaatst naar het goede topic ..
Er zijn maar weinig mensen die bezig zijn met CAW op het forum, dus het kan zijn dat er niet heel snel een antwoord komt op je vraag.
Ik heb even gegoogled en dan vind je wel van allerlei handleidingen zoals hier bv
En op YouTube zijn ook veel filmpjes bv deze: https://www.youtube.com/watch?v=1A0ZU47Esrs

Ik denk dat het te maken heeft met je levels van land en zee, maar ik heb zelf nog nooit iets met CAW gedaan.
Kijk even of je eruit komt en laat het nog even weten hoe het moet?

Re: Reactietopic- Wereld maken

Geplaatst: 16 Apr 2016, 16:17
door ellemich1
Ik heb het uitgevonden. Ik kwam een blog tegen over het maken van een wereld en daar zag ik dat ze in dit blogpost: http://krrank.blogspot.nl/2012/04/chapt ... uting.html hetzelfde als ik hier boven heb laten zien ook had en toen heb ik haar volgende blogpost ook gelezen http://krrank.blogspot.nl/2012/01/chapt ... -game.html daar is ze in het spel bezig. Toen dacht ik laat is eens bewerken in spel aanklikken heb ik gedaan en daar was het water gewoon normaal net als anders toen heb ik weer afgesloten en nu is het water in CAW ook normaal veranderd en niet meer zoals hier boven.

Toch nog bedankt voor de moeite!

Re: Reactietopic- Wereld maken

Geplaatst: 16 Apr 2016, 17:02
door Bee
ellemich1 schreef:Ik heb het uitgevonden. Ik kwam een blog tegen over het maken van een wereld en daar zag ik dat ze in dit blogpost: http://krrank.blogspot.nl/2012/04/chapt ... uting.html hetzelfde als ik hier boven heb laten zien ook had en toen heb ik haar volgende blogpost ook gelezen http://krrank.blogspot.nl/2012/01/chapt ... -game.html daar is ze in het spel bezig. Toen dacht ik laat is eens bewerken in spel aanklikken heb ik gedaan en daar was het water gewoon normaal net als anders toen heb ik weer afgesloten en nu is het water in CAW ook normaal veranderd en niet meer zoals hier boven.

Toch nog bedankt voor de moeite!


Jij ook heel erg bedankt voor je links en berichtje!
Zoals je ziet kunnen we alle info over CAW heel goed gebruiken op ons forum want we hebben er zelf helaas heel weinig van.
Dus heel graag je info en vorderingen, wij zijn er benieuwd naar! :)

Re: Reactietopic- Wereld maken

Geplaatst: 24 Feb 2017, 18:01
door Eslimoni
Hallo iedereen,
Ik ben een hele tijd bezig geweest in CAW om Riverview een beetje op te pimpen naar mijn smaak. Mochten er vragen zijn over CAW, ik heb inmiddels (na veel frustratie haha) aardig wat ervaring er mee opgedaan en weet er al redelijk wat van af. Ik hoor het graag!

Re: Reactietopic- Wereld maken

Geplaatst: 26 Mar 2017, 15:24
door RyaNne
hoi ik heb een vraagje over CAW.
een aantal jaren terug heeft iemand voor mij een begin gemaakt van een wereld, maar is eigenlijk nooit helemaal af gemaakt.
Ik heb nu (in de grote stad in mijn wereld) dat er beton (kleur) ligt.

Hoe krijg ik dit weer normaal (in de standaard gras kleur)? Kan ik het gummen? ik kan de standaard gras soort waarmee je begint niet vinden tussen de verschillende verfsoorten.