Handleiding - Ambrosia

Hier kunnen handleidingen geplaatst worden.
Gebruikersavatar
tarac
Forumbeheerder
Berichten: 4170
Lid geworden op: 15 nov 2014, 23:06
Contacteer:

Handleiding - Ambrosia

Bericht door tarac » 19 nov 2014, 16:25

Geplaatst door Bop7p op het oude forum

Handleiding voor Ambrosia
Hallo allemaal,
Ik ga jullie uitleggen hoe je het voor elkaar krijgt Ambrosia te maken. Met Ambrosia maken ben je erg lang bezig, maar de resultaten zijn goed. Want met Ambrosia kun je doden tot leven laten wekken en mensen jonger laten worden.


Benodigdheden
-3 sims (Je mag ook minder sims gebruiken, maar dat gaat vééél langzamer)
-De game De Sims 3
-Geduld


Stap 1: Eigenschappen

Maak 3 sims aan. Ik geef ze de namen: “SimsTuin” “SimsVijver” en “SimsKeuken”. Jij mag natuurlijk gewoon de naam gebruiken die je wil.
Geef één van de Sims, in mijn geval “SimsTuin” de eigenschappen “Groene vingers”, “Houdt van buiten” en “Boekenwurm”. De laatste twee eigenschappen mag je zelf verzinnen. Geef een andere sim, in mijn geval “SimsVijver” de eigenschappen: “Hengelaar”, “Houdt van Buiten” en “Boekenwurm”.
De laatste sim, in mijn geval “SimsKeuken” geef je de eigenschappen: “Geboren kok” en “Boekenwurm”. Boekenwurm is omdat ze dan sneller boeken kunnen lezen en dus sneller kunnen leren.

Stap 2: Levenslange Blijdschap

Zorg dat SimsTuin 40.000 wenspunten heeft. Als je dit niet hebt, voer dan in het hoofdmenu, met jouw familie aangeklikt de cheat “testingCheatsEnabled true” in. Dan ga je terug naar je familie en ga je naar de Levenslange-Beloningen pagina. Daar druk je met ctrl tussen het getal en het schatkistje in.

Afbeelding

Als je er vaak genoeg op klikt, heb je 40.000 punten en kun je de VerzamelHulp kopen. Doe hetzelfde met SimsVijver, koop met hem/haar ook de Verzamelhulp. Voor alle 3 koop je voor 15.000 punten ook de “Vlotte leerling”. Zo kun je sneller dingen leren. Voor SimsTuin koop je Supergroene vingers voor 15.000 punten. (Weet niet precies de namen).

Stap 3: Vaardigheden verhogen

Als je bovenstaande voor alle drie de sims hebt gedaan, kun je aan de slag. Ga naar de boekhandel en koop ALLE boeken die met vissen, koken en tuinieren te maken hebben. Zo heb je “koken volume 1 en tuinieren volume 1”. Verderest heb je voor koken ook nog veel andere boeken. Voor vissen heb je geen “Volume-serie”. Voor vissen koop je gewoon alle boeken die er te maken mee hebben. In totaal kom je op een aardig geldbedrag uit, zorg dus dat je genoeg geld hebt. Heb je dat niet? Gebruik dan de cheat Motherlode (+50.000) of Kaching (+5000).

Zorg dat SimsTuin en SimsKeuken ALLE boeken lezen die er zijn. Zorg dat ze allebei 10 vaardigheids-punten hebben.
VijverSim moet het anders doen, daar heb je geen boeken voor om vaardigheid-punten te krijgen. Hiervoor moet je zelf gaan vissen. Daar ben je vééél langer mee bezig, maar het is wel nodig. Ga gewoon ergens vissen. Dit doe je tot je ook daarvoor 10 punten hebt.

Stap 4: Zaden voor de levensvrucht

SimsTuin heeft dus de Verzamelhulp. Ga naar je inventaris en klik op de VerzamelHulp. Klik daarna op “Zaden”. Nu zie je op de kaart overal waar zaden zijn. Zoek wat zaden. Je zaden komen in je inventaris te staan. Je hebt meerdere versies van de “Onbekende”-zaden. Zorg dat je gewoon veel Onbekende-zaden hebt. Volgensmij zijn er drie versies.

Zorg tot je ongeveer 15 van die zaden hebt. Ga naar je huis, naar je inventaris en plant alle 15 zaden. In de winkel koop je veel tomaten. Je gaat mesten met tomaten, maar als je ander fruit hebt is het ook goed. Verder moet je gewoon elke dag de tuin doen. Doe dit totdat de plant “Levensvrucht” klaar is en je het fruit kun oogsten. Verzorg het nogsteeds goed, zodat je er later nogsteeds plezier van kan hebben.

Stap 5: Vissen!

Nu is SimsVijver aan de beurt. Koop de meerminval in de supermarkt. Zet ook bij SimsVijver de VerzamelHulp aan. Druk hierbij op “Vis”. Je ziet nu alle plekjes van vissen. OP precies de plek waar een van de pijlen staat op de kaart, en waar het stipje op de vijver staat moet je het water controleren. Als hij dan zegt dat er een engelenvis zwemt, ga je er vissen. Je aas moet zijn: “Meerminval”. Vis totdat je de Engelenvis hebt. Nu ben je al bijna klaar.

Zorg dat je om 12 uur bij het kerkhof bent. Controleer op ELK plekje van de vijver het water, totdat “Doodsvis” erbij staat. Om de doodsvis heen zit ook een soort gloed, dus zoek daar. Daar ga je vissen met als aas: “Engelenvis”. Dan vang je al snel een stuk of 4 doodsvissen. Opeens vang je geen doodsvissen meer omdat het dan 2:00 is geweest, en dan is de doodsvis er niet meer.

Stap 5: Ambrosia bereiden

Nu is het aan de beurt voor SimsKeuken. Zorg dat SimsTuin de levensvrucht in de koelkast heeft gedaan en SimsVijver de doodsvis in de koelkast. Zorg dat SimsKeuken het recept Ambrosia kent. Nu kun je gewoon: “Diner eten”- “Ambrosia” kiezen. Het gaat nu vanzelf en je Ambrosia is klaar!

Als een geest het eet wordt hij weer normaal. Als een normale sim het eet wordt hij/zij jonger.
Plaats reactie

Terug naar “Sims 3 - Handleidingen & FAQ's”