Handleiding - OMSP (je Sim laten poseren)

Hier kunnen handleidingen geplaatst worden.
Gebruikersavatar
CSimsss
Oud-staflid
Berichten: 227
Lid geworden op: 16 Nov 2014, 20:29
Contact:

Handleiding - OMSP (je Sim laten poseren)

Berichtdoor CSimsss » 23 Nov 2014, 13:09

geplaatst door magicgirlmoon op het oude forum

Wat is een OMSP/OMTP?

Een afkorting (soms zie je het als OMSP, soms als OMTP) die staat voor One More Slot Package (of One More Tile Package afhankelijk van de site)
Dit is gewoon een voorwerp dat je kunt downloaden, en het ziet eruit als een soort paal.

Waar gebruik je een OMSP voor?

Om een Sim te laten zitten of liggen op een voorwerp waar dat normaal niet bij kan. Bijvoorbeeld, je wilt je Sim met gekruiste benen op een stoel laten zitten. Je kan je Sim zo laten zitten (bijvoorbeeld met 'naar de wolken kijken', 'gezellig doen', of 'in dagboek schrijven') en hem of haar met move_objects on verplaatsen. Maar je krijgt de Sim niet op de stoel...

Wat moet je downloaden om van een OMSP gebruik te kunnen maken?

Allereerst; een OMSP. Je hebt ze voor van allerlei verschillende voorwerpen; trappen, stoelen, aanrechten, piano`s, bedden, kasten, lage kasten, tafels, banken, vensterbanken, open haarden... noem maar op. Zoek bij Modthesims2 op OMSP en je vindt er een heleboel.
Een voorbeeld; OMSP voor aanrechten en bedden. Als je op de maker hiervan klikt zul je er nog meer vinden. (Zoals OMSP voor koelkasten, banken, openhaarden en piano`s en OMSP`s voor erkers, boekenkasten, tafeltjes, trappen & gootstenen)

En je hebt nog een Onzichtbare Tray Recolor nodig. Dit is dat ding van Gaan het Maken om dingen op uit te stallen, alleen onzichtbaar. Download het hier.

Okay, alles gedownload - en nu?

Koop de OMSP voor waar je je Sim op wil zetten, bijvoorbeeld een tafel. Plaats de OMSP met behulp van move_objects on in de tafel op de gewenste plek.
Laat je Sim zitten of staan zoals je wilt.
Koop het onzichtbare ding van GHM en zet je Sim er met move_objects on op. Klik daarna op het ding en verplaats het, met Sim en al óp de OMSP. Pas nu je OMSP aan zodat hij onzichtbaar wordt. Van het ding van GHM of de OMSP is nu niets meer te zien; je Sim zit op de tafel!

En voor degenen die er toch graag plaatjes bij willen; hier is ook een Engelse handleiding maar ik raad je aan eerst mijn Nederlandse te lezen.=)

Heel veel succes iedereen!
Afbeelding
The road is long, we carry on, try to have fun in the meantime

Terug naar “Sims 2 - Handleidingen & FAQ's”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast