Handleiding - Vrije Tijd

Hier kunnen handleidingen geplaatst worden.
Gebruikersavatar
CSimsss
Oud-staflid
Berichten: 227
Lid geworden op: 16 Nov 2014, 20:29
Contact:

Handleiding - Vrije Tijd

Berichtdoor CSimsss » 23 Nov 2014, 13:24

Geplaatst door fran op het oude forum

Sims 2 Vrije Tijd
Handleiding Vrije Tijd
Vrije Tijd is alweer de zevende uitbreiding van Sims2.

Met vrije tijd kunnen je sims tien verschillende hobbies uitoefenen en een heleboel verschillende activiteiten. Je Sims kunnen nu hun vrije tijd besteden aan de dingen die ze het liefste doen. Of ze nu kunst, dansen, lekker eten of wetenschap uitoefenen, ze vinden altijd wel een hobby waaraan ze helemaal verslingerd kunnen raken. Probeer gewoon eens wat hobbies uit of laat je Sim zich specialiseren in datgene waar hij of zij een natuurlijke aanleg voor heeft en profiteer van de vruchten van een welbestede vrije tijd!

Hobby enthousiasme

Hoe vaker je Sim een bepaalde soort activiteit doet, hoe groter hun enthousiastme wordt op dat gebied. Als de enthousiastme van je sim voor een bepaalde hobby erg groot is, zal je sim extra veel tijd aan de hobby moeten besteden om het enthousiastme op peil te houden. Naar mate de enthousiastme van je Sim toeneemt, neemt ook steeds meer het aantal manieren toe waarop je sim met zijn of haar hobby bezig kan zijn. Ze kunnen er bijvoorbeeld met andere sims over praten en op internet en in de krant erover lezen en er zijn zelfs speciale tijdschriften over de hobbies waar je sim zich op kan abonneren (telefoon).

Natuurlijke aanleg

Sommige activiteiten liggen je Sims vanaf het begin meer dan andere. Als je sims een hobby ontdekken die ze erg goed ligt, laten ze je weten dat ze die hobby erg leuk vinden. In het paneel ‘Hobby-enthousiastme’ kun je zien hoe enthousiast je Sim over zijn of haar hobbies is. Als de enthousiasmepunten van een van de hobbies een zilveren gloeiende rand heeft, heeft je sim natuurlijke aanleg op dat gebied. Het kan zijn dat je verschillende hobbies moet uitproberen voordat je ontdenkt waar je sim aanleg voor heeft.

De roes

Als het enthousiasme voor een bepaalde hobby maximaal is, kan je Sim in een roes raken als hij of zij met de hobby bezig is. Als dit gebeurt raakt je Sim zo gefacineerd door wat ie aan het doen is, dat ie alles om zich heen vergeet. Als je Sim in een roes is verschijnt er een lichte gloed om hem/haar heen als hij/zij activiteiten onderneemt die met je sims favoriete hobby te maken heeft. De behoeften van je sims nemen ook nog eens minder snel toe als je sims in een roes zijn, waardoor ze zich langer onafgebroken kunnen bezighouden met een activiteit.

Interesses delen

Je Sims kunnen hun nieuwe interesses delen met anderes sims. Door je favoriete hobbies te delen met andere sims kun je relaties versterken, nieuwe vrienden maken en zelfs anderen iets bijbrengen over je nieuwe hobby.

Geheime kavels (clubs)

Als je Sims een bepaalde mate van enthousiastme tonen voor een hobby (dmv verdienen enthousiastme punten) krijgt je sim bezoek van een afgevaardigde van de geheime club voor die hobby. De afgevaardigde nodigt je Sim uit voor de club via een speciale lidmaatschapskaart, die vervolgens verschijnt in het ‘Hobby-enthousiastme’ paneel. Je Sim kan nu de geheime kavel bezoeken die bij de hobby hoort. Op een geheime kavel kunnen je sims voorwerpen vinden die hun enthousiastme nog meer laat toenemen. Je sim kan er ook behulpzame hobbyisten tegenkomen die je kan helpen.

Als je sim dat wil, kan hij of zij ook nog een vriend of vriendin meenemen naar een geheime kavel, zelfs als diegene niet lid is. Dit is ook de enige manier waarop Sim-kinderen geheime kavels kunnen bezoeken.

Hobbies en interesses

Hier volgen een aantal hobbies en wat je je sim moet laten doen om het enthousiastme voor die hobby te laten toenemen.

Hobbies
Activiteiten voor vergroten enthousiastme

Muziek en dans
Ballet dansen, viool spelen, synthesiser, kinderliedjes leren (kinderen)

[/i]Kunst en knutselen[/i]
Pottenbakken, naaien, lijstjes maken, speeltafel spelen (kinderen)

Sportfans
Penalty schieten, Balletje gooien, basketbal,

Fitness freaks
Hardlopen, hometrainer

Wetenschap
Mierenboerderij, telescoop

Natuurliefhebbers
Vogels kijken, beestjes verzamelen, wandelen

Spelfanaten
Videogames spelen, bordspellen

Lekker eten
Kookwedstrijden, nectarbar, voedselplateaus

Klussen
Klussen, radiografisch bestuurbare voertuigen, modeltreintje, auto’s opknappen

Films en literatuur
Lezen, boekenclubje, een roman schrijven, filmwaanzin


Nieuwe carrieres

Er zijn vijf nieuwe carrieres toegevoegd:

- Entertainer
Je Sim zal beginnen als Stand-up comedian en kan de magische status van Illusionist bereiken in te top van zijn of haar carriere

- Danser
Je Sim begint als een Aerobics-instructeur en kan zich naar de top dansen als een Balletdanser van wereldklasse.

- Architect
Je Sim begint als een Cement menger en kan met veel toewijding naar Stadsplanner promoveren.

- Geheime dienst
Je sim zal beginnen als Hulpje en kan het schoppen tot het hoofd van de SCIA.

- Oceanografie
Je sim zal beginnen als Aasmaker en kan de superstatus bereiken als Hand van Poseidon.


Andere nieuwe dingen

Levenswensen

Je sim heeft nu naast een primaire wensmeter (belangrijkste wensen) ook een secundaire wensmeter. Ga naar het paneel van de Wensvervullers en klik op ‘wensbonussen’. Daar kun je je verdiende wenspunten gebruiken om een wensvervuller te kopen, of een secundaire wens te kopen.

Wensbonussen

Elke keer als je Sim een belangrijke gebeurtenis meemaakt (trouwen, kinderen krijgen etc.) vult de wensmeter. Als je bepaalde punten op de meter bereikt, verdien je primaire wenspunten die je sims kunnen besteden aanverschillende bonussen. Dit hangt af van hun levenswens(en). Er zijn vier categorieen wensbonussen:

- Behoeften
- Werk
- Primaire wens
- Secundaire wens

Enkele voorbeelden van wensen:
Populairiteit, Romantiek, Rijkdom, Kennis, Genot, Familie, Tosti en Carriere.


Luister naar je baby

Sim ouders kunnen nu nog beter hun baby’s verzorgen door de optie ‘Leren../Opvoeden’ te kiezen bij de boekenkast. Als je Sims de kunst van het begrijpen van babies onder de knie hebben, kunnen ze de optie ‘Kijken bij’ gebruiken om de baby te controleren. Op dat moment verschijnt er boven de baby een gedachtenballonnetje boven het hoofd met daarin de behoeftes van de baby waaraan het meest dringend voldaan moet worden. Nu hoef je niet meer te raden wat de baby nodig heeft.

Meer nieuwe opties

- Je sims kunnen nu maximaal drie vrienden (NPC’s) meenemen als ze naar een nieuwe levensfase gaan.
- Nieuwe kleding (bijpassend bij je Sims hobby)
- Gemakkelijker naar andere kavels toe (met verbinden van buurten van andere uitbreidingspakketten)
- Je eigen radiozenders maken met je eigen muziek. Zet je MP3 bestanden in de map EA GAMES/De sims2/Music onder een van de muziekcategorieen. Start het spel en ga vervolgens naar de geluidsopties. Kies ‘Eigen radiozenders’ en zo kan je je eigen speellijst maken.

Magische lamp

Je sims kunnen nu bezoek krijgen van de geheimzinnige zigeunerin die een magische lamp heeft. Hoe meer Sims er op de kavel aanwezig zijn die enthousiast praten over hun hobby, hoe groter de kans dat ze langskomst. Met de juiste hulp zal je sim drie wensen krijgen, maar pas op welke je kiest!

Cheats

- Bouwen: Open het cheatscherm (ctr shift c)

Typ modifyNeighborhoodTerrain on
in je cheatscherm en ga naar het gebied wat je wilt verhogen of verlagen.

Markeer het gedeelte (klikken en slepen met je muis, zoals je ook doet bij het leggen van vloerbedekking) en druk op [ of ] om het terrein met een klik te verhogen of te verlagen. Klik op \ om het terrein te egaliseren. Om het terrein glad te maken druk je op de P toets.

Ben je klaar? Zet de code weer uit (on vervangen met off).

- Magische lamp: typ boolprop testingcheatsenabled true in het buurscherm in. Ga naar de kavel van je sim, houdt shift ingedrukt, klik op je sim en zoek naar spawn. Nu moet je onder spawn zoeken naar ‘Genie lamp’. Het kan zijn dat je een aantal keer op ‘meer...’ moet klikken. Nu heb je de wenslamp en kan je sim een aantal wensen doen. Pas wel op welke je kiest, ze hebben allemaal hun nadelen!
Afbeelding
The road is long, we carry on, try to have fun in the meantime

Terug naar “Sims 2 - Handleidingen & FAQ's”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast