Gids voor aanschaffen van een laptop

Hier kan je algemene technische vragen stellen.
WALUIGI96
Staflid
Berichten: 161
Lid geworden op: 05 Feb 2015, 23:43
Contact:

Gids voor aanschaffen van een laptop

Berichtdoor WALUIGI96 » 30 Sep 2017, 22:05

Laptop gids voor De Sims
Het valt al een tijdje op dat er regelmatig gevraagd wordt of een bepaalde laptop geschikt is voor De Sims. Soms is het antwoord ja, soms het antwoord nee maar af en toe weten wij het zelf ook niet zeker. De laptopmarkt verandert snel. Dat de vraag gesteld wordt is prima en daar is dit forum ook voor bedoeld, maar het is makkelijker als we een paar laptops aanbevelen die geschikt zijn voor De Sims. Ongeveer een keer in de drie maanden werken we deze gids bij.

Om te beginnen een aantal dingen die belangrijk zijn om in het achterhoofd te houden. Steeds vaker zijn op internet kleine laptopjes te vinden met een bedrag van 200 tot 300 euro. Ik kan met een gerust hart zeggen dat die laptops sowieso niet geschikt zijn voor De Sims. Deze laptops zijn redelijk om mee te nemen naar de opleiding/school om wat Word-documentjes te typen, maar meer niet. Ook is het handig om te weten dat Desktops (torens zonder scherm) goedkoper en krachtiger zijn, nadeel is dat die niet mee te nemen zijn. In theorie kun je dus ook kiezen voor een niet al te dure laptop die makkelijk mee te nemen is om snel wat te typen en om het schoolwerk in bij te houden, met daarnaast een desktop om onder andere Sims te spelen. Deze opties vermeld ik niet in de gids, maar ik kan wel advies geven als je dat zou willen.

Deze gids adviseert drie laptops die in drie “scenario’s” passen:
• Goedkope (<600) laptop die Sims kan draaien, maar geen wondermachine is
• Middelmatige (600-900) laptop die Sims prima kan draaien, maar andere spellen met moeite
• Dure (>900) laptop die Sims uitstekend kan draaien, maar ook andere spellen prima tot uitstekend kan draaien

Nog belangrijk: ik vermeld zoveel mogelijk links van Tweakers en het gaat om de Nederlandse versies (met Qwerty-toetsenbord). Vanuit Tweakers kan een webshop gekozen worden. Ik persoonlijk heb goede ervaringen met Bol.com, Coolblue en MediaMarkt. Ook hebben de laptops meestal een scherm met een grootte van 15,6 inch. Dit zorgt voor een prima formaat laptop die prima mee te nemen is, maar het scherm ook goed leesbaar is. Als je liever een ander formaat hebt, dan kan ik ook persoonlijk advies geven.

Goedkope laptop: https://tweakers.net/pricewatch/714243/ ... -35me.html. Deze laptop is redelijk qua snelheid en bevat een redelijke videokaart om Sims te spelen. Het zit echt net onder de 600 euro, maar op dit moment is er eigenlijk niks beters te vinden om voor zo’n prijs Sims te spelen, wel lijken binnenkort nieuwe laptops te komen. Klein aandachtspuntje: de computer bevat een kleine snelle harde schijf en een grote langzame harde schijf. Windows gebruikt automatisch de kleine snelle harde schijf, maar het is aan te raden om in ieder geval documenten, foto’s, video’s, etc. op de grote langzame harde schijf te zetten. Op deze site is te vinden hoe dat moet: http://www.personalcomputercare.nl/comp ... aatsen.htm

Middelmatige laptop: https://tweakers.net/pricewatch/766961/ ... m660t.html. Deze laptop is een stapje sneller en bevat een betere videokaart die uitstekend geschikt is voor Sims, maar ook zwaardere spellen als GTA kan draaien. Nadeel is dat deze alleen een ietwat kleine, maar snelle, harde schijf bevat. Daar past prima Sims op, maar grote hoeveelheden video’s, muziek, foto’s passen daar niet op. Een externe schijf is in dit geval bijna een must, zeker om de snelheid van zo'n schijf te behouden.

Dure laptop: https://tweakers.net/pricewatch/866641/ ... 001nd.html. Deze laptop is snel zonder al te duur te zijn en bevat een goede videokaart en is daarmee perfect voor Sims, maar ook zwaardere spellen als GTA. Ook deze laptop heeft net als de goedkope laptop een kleine snelle schijf en een grote langzame schijf.

De laptops zijn uitgezocht op 28 september 2017.

Nog een laatste tip: schijf een externe schijf van 1 of 2 terabyte (TB) aan voor het maken van back-ups. Niks is vervelender dan een crash en het verliezen van gegevens. Ook nieuwe laptops kunnen crashen. Ander voordeel van back-ups is dat je per ongeluk gewiste bestanden kunt terugvinden. Kosten: 50 tot 90 euro.

Ten slotte nog belangrijk: deze laptops zijn puur geselecteerd op specificaties en aan de hand daarvan is redelijk goed te zeggen of ze Sims kunnen draaien. Ik heb deze laptops niet aangeschaft om te kijken of Sims daadwerkelijk werkt en heb daar ook het geld niet voor. Mocht Sims niet werken dan zou je nog in de 14 dagen bedenktijd voor koop op afstand kunnen vallen en de laptop retourneren. Ik ben daar niet verantwoordelijk voor, maar zou altijd op afstand kunnen helpen met deze procedure (of het werkend krijgen van Sims).

Ik hoop dat je met behulp van deze gids een goede keuze kunt maken en veel plezier hebt met de laptop! Mocht je nog een vraag hierover hebben of een andere laptop willen voorstellen, doe dat gerust in dit topic!
Beantwoord (ook) technische vragen.

Terug naar “Algemeen - Technisch spreekuur”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast