Problemen met FreeSO/Sims Online

Vind hier alle informatie over het project FreeSO, een poging om de Sims Online opnieuw op te starten. Ook vind je meer informatie over een server van Simsforum zelf.
Gebruikersavatar
Sven
Forumbeheerder
Berichten: 2100
Lid geworden op: 15 nov 2014, 22:30
Contacteer:

Problemen met FreeSO/Sims Online

Bericht door Sven » 30 apr 2016, 11:04

Als je problemen hebt met FreeSO, kan je het volgende proberen:
 • Installeer OpenAL: https://www.openal.org/downloads/
 • Update je grafische kaart: http://tarac.nl/Algemeen/Grafisch/Kaart ... index.html
 • Open FreeSO.exe als administrator:
  Spoiler: Open
  Afbeelding
 • Pas de compatibiliteit aan van FreeSO.exe: rechtermuisknop op FreeSO.exe -> eigenschappen -> kies de tab "compatibiliteit" -> kies "dit programma uitvoeren in compatibiliteitsmodus voor": Windows XP (SP3)
  Afbeelding
 • Het schijnt ook te helpen om FreeSO.exe te openen met DirectX 11. Je kan dit doen door een snelkoppeling te maken van FreeSO.exe, en bij de eigenschappen van de snelkoppeling achter alles wat bij "doel" staat "-dx11" te zetten. Dit is alleen van toepassing op grafische kaarten met Dx11 ondersteuning. Heb je dat niet, zul je foutmeldingen kunnen verwachten bij het opstarten.
  Afbeelding
Mocht je problemen hebben, en geen van deze dingen werken, kan je hier vragen stellen. Stuur ALSJEBLIEFT EEN SCREENSHOT MEE als je een foutmelding hebt, en omschrijf goed welke stappen je hebt gedaan!!!

Let er overigens op dat het programma nog lang niet af is, en dat het door vrijwilligers gemaakt wordt. Verwacht dus geen topgame, die helemaal fantastisch werkt, want je kan veel fouten tegenkomen tijdens het spelen.
Zorg er dus voor dat je rekening houdt met evt. bugs en glitches, verwacht er niet extreem veel van. Vergelijk het niet met De Sims 3 of 4!

VERDER
Ik heb vreemde problemen gehad nadat ik een aantal dingen heb gedaan die hier beschreven staan. Eén van de dingen was dat het gebruik van backspace, enter en ctrl niet goed werkte. De magische knop die je tegelijk moet indrukken om deze knoppen wel te laten werken, is ALT.
Wil je de chat openen maar doet de chat gelijk vreemd, open de chat met alt + enter. Gebruik je backspace maar komt er een * te staan, gebruik alt + backspace!
"καὶ θάνατος δὴ κατὰ ταὐτὰ ὁ μὲν κατὰ νόσους καὶ ὑπὸ τραυμάτων γιγνόμενος ἀλγεινὸς καὶ βίαιος, ὁ δὲ μετὰ γήρως ἰὼν ἐπὶ τέλος κατὰ φύσιν ἀπονώτατος τῶν θανάτων καὶ μᾶλλον μεθ᾽ ἡδονῆς γιγνόμενος ἢ λύπης." -Plato, Timaeus
Plaats reactie

Terug naar “Overige Sims-spellen - Sims Online”